Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Λαγός Στιφάδο

















Υλικά

- 1 λαγός ή κουνέλι περίπου 3 κιλά
- ξίδι
- 3 κιλά κρεμμυδάκια βολβοί
- 1 1/2 κούπας λάδι
- αλάτι
- 3 φύλλα δάφνης
- 6-8 κόκκοι μπαχάρι
- 6-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 800 γραμμάρια ντομάτες περασμένες από σίτα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο

Για τη μαρινάτα
- 1/4 κούπας ξίδι
- 4 φύλλα δάφνης
- 20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- 5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

- Πλύντε καλά τον λαγό και ξεπλύνετε τον με ξίδι.
- Κόψτε τον σε μερίδες.
- Ετοιμάστε τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ’ αυτή.
- Αφήστε τα στη μαρινάτα, στο ψυγείο 2 έως 6 ημέρες.
- Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια,
βουτήξτε τα σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν περίπου 30 λεπτά.
- Σοτάρετέ τα λίγα λίγα στο λάδι και στραγγίξε τα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού,
αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίξετε καλά.
- Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό.
- Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη ντομάτα.
- Σκεπάστε και βράστε τον λαγό για 15 λεπτά.
- Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο,
ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.
- Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα,
στραγγίξε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.
- Όταν δέσει, ρίξτε την στην κατσαρόλα με το στιφάδο.
Βάλτε τα κομμάτια του λαγού στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας
και αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια.
- Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό.
- Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο.
Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: