Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Κοκορέτσι















Εντόσθια ενός αρνιού
500γρ αρνίσιο συκώτι
500γρ αρνίσια πνευμόνια
250γρ αρνίσια σπλήνα
αρνίσιο λίπος
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
½ ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


οδηγίες:

Πλύνετε τα εντόσθια προσεκτικά, γυρίστε τα μέσα έξω και ξαναπλύντε τα.
Πλύνετε τα διάφορα κρέατα και κόψτε τα σε μέτρια κομμάτια.
Τρίψτε αρκετό αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στα εντόσθια και το κρέας.
Περάστε τα διάφορα κομμάτια στη σούβλα προσθέτοντας ένα κομμάτι λίπος μετά από κάθε 3 κομμάτια.
Τυλίξτε το ολόκληρο σφιχτά σε έντερα, κάνοντας συχνά κόμπους και τραβώντας δυνατά ώστε να μη διαλυθεί.
Ρίξτε ακόμη λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήστε το σε όρθια θέση να στεγνώσει καλά.
Τοποθετήστε το πάνω από φωτιά με κάρβουνα και ψήστε το. Η σούβλα πρέπει να γυρίζει γρήγορα στην αρχή του ψησίματος και όλο και πιο αργά, μέχρι να ψηθεί και εσωτερικά.
Ελευθερώστε το κοκορέτσι από τη σούβλα και κόψτε το σε μπουκιές.
Βάλτε το σε ένα πιάτο και ρίξτε από πάνω το χυμό του λεμονιού και αρκετό μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: