Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Χοιρινό φιλέτο και πουγκί από αμπελόφυλλο














Υλικά

600 γραμ χοιρινό φιλέτο
60 ml κρασί Porto
12 βατόμουρα
8 αμπελόφυλλα
160 γραμ φέτα
8 τοματίνια
12 φύλλα βασιλικού
1/2 πράσο
παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι αρωματισμένο με μούρα
και καρπούς ιουνίπερου


Στρώνουμε στον πάγκο από 2 αμπελόφυλλα ανά πουγκί.
Κάνουμε ένα μίγμα με την τριμμένη φέτα, τα τοματίνια (κομμένα σε μικρά κομμάτια) και το βασιλικό.
Μοιράζουμε το μίγμα στα απλωμένα αμπελόφυλλα που έχουμε απλώσει. Μαζεύουμε όλες τις πλευρές προς τα επάνω και τις δένουμε με λωρίδες από τα πράσα (που έχουμε από πριν ζεματίσει).
Τηγανίζουμε τα πουγκιά σε λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά στους 185ο.
Βάζουμε σε μικρό τηγάνι μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμένα βατόμουρα.
Προσθέτουμε το Porto και το αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα, να δέσει.
Κόβουμε τα φιλέτα, τα τοποθετούμε στα πιάτα, προσθέτουμε τη σάλτσα βατόμουρου και τα πουγκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: