Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Πε'ι'νιρλάκια




















Συστατικά

1 κούπα τσαγιού νερό
1 κούπα τσαγιου γάλα εβαπορέ
1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
2,5 κουτ. γλυκού μαγιά (ξηρή)
αλεύρι περίπου 1 κιλό (ή όσο πάρει)


Οδηγίες

1. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
2. Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.
3. Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.
4. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν.
5. Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.
6. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
7. Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: