Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Γεμιστές ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια

















Υλικά


6 ώριμες ντομάτες
6 πράσινες πιπεριές
3 κολοκυθάκια
ρύζι καρολίνα (2 – 3 κουταλιές σούπας για κάθε λαχανικό)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
2 κρεμμύδια
1 καρότο
1/2 + 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
μερικές πατάτες




Εκτέλεση


Πλένετε όλα τα λαχανικά. Kόβετε στη μέση τα κολοκυθάκια και χαράζετε ένα καπάκι στις ντομάτες και τις πιπεριές χωρίς όμως να το αποχωρίσετε εντελώς. Αφαιρείτε από τις πιπεριές τα σπόρια. Αδειάζετε τις ντομάτες και κρατάτε το περιεχόμενο. Αδειάζετε τα κολοκυθάκια (χωρίς να φτάσετε εντελώς ως την άκρη) και κρατάτε επίσης το περιεχόμενο. Τα αραδιάζετε σε ταψί με το άνοιγμα προς τα επάνω. Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβετε όλα πολύ καλά ή τα περνάτε από το μπλέντερ μαζί με το περιεχόμενο από τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε στον πολτό που θα σχηματιστεί το ρύζι, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το ½ από το λάδι. Ανακατεύετε πολύ καλά και γεμίζετε τα λαχανικά (μέχρι πάνω, το μίγμα είναι αρκετά υδαρό, ώστε να μην υπάρχει φόβος να στεγνώσει ή να ξεχειλίσει το ρύζι). Kαθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια και τις προσθέτετε στο ταψί. Ρίχνετε από πάνω λίγο αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι, μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό και ψήνετε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο. Αν ψήσετε το φαγητό στον αέρα λιγοστεύει ο κίνδυνος να αρπάξουν από πάνω τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: