Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

























Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμ μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ του καφέ λάδι
3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
½ ποτήρι νερό
1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά 1 χούφτα πράσινες ελιές


Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά.
Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια χούφτα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Μυστικό :
όχι κρεμμύδι στον κιμά
Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: