Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ταραμοσαλάτα






















Υλικά για 6-8 μερίδες

 150 γραμ ταραμά άσπρο
 150 γραμ ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
 1 ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
 ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

 Μουσκεύετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά.
 Το ζυμώνετε με τον ταραμά.
 Βάζετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το μίγμα του ταραμά και τα χτυπάτε όλα μαζί.
 Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι και τον χυμό λεμονιού εναλλάξ. Όταν γίνουν ένας λείος πολτός τον μεταφέρετε σε πιατέλα ή μπολ και τον γαρνίρετε με μπρικ, χαβιάρι και μαύρες ελιές.
 Η ταραμοσαλάτα γίνεται πεντανόστιμη αν δουλέψετε τον ταραμά μόνο με το λάδι κρεμμύδι και λεμόνι.Χωρίς το ψωμί.Θα πάρει περισσότερο λάδι αλλά αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: