Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Σαλάτα Μεξικάνικη























Υλικά για την σαλάτα

 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια πλυμένα και καθαρισμένα
 5 φύλλα iceberg άισμπεργκ(είδος μαρουλιού)
 100 γραμ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
 30 τεμ τσιπς καλαμποκιού (nachos)
 1 κουταλιά λεμόνι
 2 κουταλιές λάδι
 αλάτι, πιπέρι

 Υλικά για το γκουακαμόλε (dip αβοκάντο):
 2 αβοκάντο ώριμα
 1 μικρό κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
 χυμό από 1 λεμόνι
 ½ κουταλίτσα σκόνη καυτερής πιπεριάς
 αλάτι, πιπέρι

 Υλικά για τον καβουρδισμένο κιμά:
 300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
 αλάτι, πιπέρι

 Ετοιμάστε το γκουακαμόλε.
 Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και κτυπείστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
 Σερβίρετέ τον σ’ ένα μικρό μπολ που θα μπει δίπλα στην σαλάτα.
 Ετοιμάστε τον κιμά. Σ’ ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι. Ρίξτε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το κρεμμύδι με τον κιμά. Αλατίστε πιπερώστε και σβήστε με το κρασί.
 Αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς. Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλη ανοικτή πιατέλα. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι.
 Κάντε τις ντομάτες κυβάκια και ψιλοκόψτε το iceberg. Ανακατεύετε τα όλα μαζί σ’ ένα μπολ μαζί με το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε τα στην πιατέλα δίπλα βάλτε τον καβουρδισμένο κιμά. Πασπαλίστε το σύνολο με το τριμμένο τυρί.
 Βάλτε τριγύρω τα τσίπς καλαμποκιού και όπως ήδη είπαμε δίπλα να έχετε το μπολ με το γκουακαμόλε (dip με βάση το αβοκάντο).

Tips:
 Ίσως εδώ θα μπορούσαμε να ανακατέψουμε τον κιμά μαζί με λίγα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα. Επίσης πασπαλίστε το σύνολο με τσίλι σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: