Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Γουρουνάκι γεμιστό
























1 ολόκληρο γουρουνάκι

Για τo μαρινάρισμα
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι θυμάρι
1 ματσάκι μαιντανό ανακατεμένο με 4 σκελίδες ψιλoκομμένο σκόρδο
6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Για τη γέμιση
10 ,15 ξερά σύκα
10,15 δαμάσκηνα
3 καρότα καθαρισμένα
10 κάστανα καθαρισμένα
2 μήλα
1 φλιτζ τσαγιού κουκουνάρι
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο


Για το ψήσιμο
μοσχοκάρυδο
Μίγμα απο μέλι ,βούτυρο ,θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού.



Σε μία μεγάλη λεκάνη ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα το γουρουνόπουλο .Το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο γυρίζοντάς το απο καιρού εις καιρόν για να μαριναριστεί ολόκληρο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα,τα μήλα ,τα κρεμμύδια ,το σκόρδο.Καθαρίζουμε τα κάστανα .
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα καθαρισμένα λαχανικά ,τα μήλα και τα κάστανα της γέμισης και προσθέτουμε το κουκουνάρι,τα σύκα,τα δαμάσκηνα,το κρασί και ένα ποτηράκι χυμό πορτοκάλι ,αλατίζουμε και ανακατεύουμε τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε το μείγμα για τη επάλειψη.Ανακατεύουμε ενα ποτήρι μέλι 2 κουταλιές βούτυρο ,τρίβουμε θυμάρι και 1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Γεμίζουμε το γουρουνόπυλο με τη γέμιση ,ράβουμε το άνοιγμα και τρίβουμε απο πάνω μοσχοκάρυδο.Το βάζουμε στο φούρνο.
Μισή ώρα πριν το βγάλουμε αλείφουμε όλο το γουρουνόπουλο με το μείγμα της επάλειψης.Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να γλασαριστεί και να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: