Πέρκα στο φούρνο
Τι χρειαζόμαστε:
- 700 γρ. πέρκα κομμένη σε 4 μερίδες
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 κρεμμυδι ξερό σε ροδέλες
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 κούπα μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Φρυγανιά τρίμα
- Λάδι
- 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
Πως το κάνουμε:
- Αλευρώνω τα κομμάτια πέρκας και τα τηγανίζω ελαφρώς μέχρι να ροδίσουν .
- Τσιγαρίζω σε άλλο τηγάνι με τη σειρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνω την ντομάτα, το μαϊντανό, τον ανηθο και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια για 2-3 λεπτά μέχρι να «δέσουν» τα υλικά.
- Βάζω τα κομμάτια πέρκας στο ταψί και πάνω τους ρίχνω το μίγμα του τηγανιού μου.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά και είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου