Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Aρνάκι σε πουγκιά















Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αρνί ψαχνό κομμενο σε κύβους
  • 3-4 καρότα κομμενα ροδέλες
  • 2 κούπες αρακά
  • 350 γρ. γραβιέρα, κομμένη κυβάκια
  • 3 ντοματες κομμενες σε φέτες
  • 4 πατάτες κομμένες κυβάκια
  • λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
  • λαδόχαρτο , σπάγγο

Πως το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε το κρέας στο λαδι να πάρει χρώμα παντού και το βγάζουμε.
  2. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τον αρακά και τα καρότα.
  3. Τηγανίζουμε τις πατατες ελαφρά.
  4. Κόβουμε τα λαδόχαρτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο λίγα απο όλα τα υλικά, όσο χρειάζεται να φτιάξουμε μια μερίδα και απο πάνω μια φέτα ντομάτας.
  5. Δενουμε με σπάγγο σε πουγγι και κοβουμε το λαδόχαρτο που περισσεύει.
  6. Με πινέλο αλείφουμε με λίγο λάδι τα λαδόχαρτα για να μη καουν.
  7. Τα βαζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 για 45΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: