Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Σουπιές με λαχανικά

Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 20΄


Υλικά (για 6 άτομα):



6 σουπιές μεγάλες, κατεψυγμένες και καθαρισμένες, κομμένες σε μεσαίου πάχους ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
12 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
6 κολοκυθάκια (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε ροδέλες
2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς ή φασολάκια (από αρχές Ιουνίου), καθαρισμένα
12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία:
Βάζουμε τις ροδέλες σουπιάς σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά ή τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο. Μοιράζουμε τις σουπιές με τα λαχανικά στα διπλά κομμάτια λαδόκολλας, περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο κάθε μερίδα και κλείνουμε καλά σε πακετάκια.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα πακετάκια με τις σουπιές και τα λαχανικά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά κρατάνε κά­πως στο δόντι. Σερβίρουμε αμέσως.

Tι πίνουμε:
Ενα ροζέ κρασί θα διάλεγα γι' αυτό το πιάτο. Ενα ροζέ από Αγιωργίτικο ή Grenache.

Δεν υπάρχουν σχόλια: