Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα και λίγο λουκάνικο

Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 6 άτομα)


500 γρ. φασόλια µαυροµάτικα, µουσκεµένα αποβραδίς
1½ λίτρο νερό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό σέσκουλα, καθαρισµένα και χοντροκοµµένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη

Για σερβίρισμα
300 - 400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίµηση µε πορτοκάλι, ψηµένα για 10 λεπτά στο φούρνο και κοµµένα σε φέτες
120 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
τα φύλλα από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΔιαδικασίαΣουρώνουµε τα φασόλια και τα βάζουµε να βράσουν σε µια µεγάλη κατσαρόλα, στο νερό, για περίπου 1 ώρα, µέχρι να µαλακώσουν. Στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχει αποµείνει τόσος ζωµός ώστε το φαγητό να µοιάζει µε πηχτή σούπα. Αν τα προτιµάµε πιο στεγνά, τα σουρώνουµε. Σε µια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε τα σέσκουλα µε το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, να µαραθούν.
Φασόλια:
Σερβίρισµα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα µαυροµάτικα, τα κοµµένα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το µαϊντανό, τα σέσκουλα, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.
Τι πίνουμε
Το σκόρδο που σοτάρεται με τα σέσκουλα τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που επιτρέπουν να ακολουθήσουν οινικά τα φασόλια και τα λουκάνικα. Ενα ρουστίκ κόκκινο κρασί από τη Νάουσα ή ένα μαλακό Merlot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: