Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σουβλάκια μαρινάτα


 

Υλικά
1 κιλο κρέας ψαχνό (χοιρινό ή μοσχάρι ή κοτόπουλο) κομμένο σε κύβους
για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 καρότο σε ροδέλες
2 κλαδάκια σέλινο χοντροκομμένα
2 – 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα κόλιντρο
1 πρέζα δεντρολίβανο
3 πρέζες ρίγανη
2 πρέζες γαρύφαλλο τριμμένο
4 πρέζες πιπέρι μαύρο
1 φύλλο δάφνης
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλάκια αλάτι
ξύσμα μισού λεμονιού
χυμό ενός λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
3/4 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε στο μπολ το κρέας και ανακατεύετε καλά. Kλείνετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Αφήνετε να μαριναριστεί για 24 με 48 ώρες, ανακατεύοντας 3 – 4 φορές. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα, το περνάτε σε καλαμάκια (ξυλάκια) και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: