Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γαρίδες κοκτέιλ


 

Υλικά συνταγής:
 
Βρασμένες, καθαρισμένες μικρές γαρίδες: 400 γρ.
Ψιλοκομμένο τρυφερό μαρούλι ή άισμπεργκ: 2 κούπες
Αβοκάντο: 2 μέτρια
Μαγιονέζα: 1 κούπα
Κέτσαπ: 1/2 κούπα
Γούστερ σος: 2 κουταλάκια
Πιπέρι καγιέν: 1 πρέζα
Λεμόνι: 1, το χυμό
Ταμπάσκο: 1 - 4 σταγόνες (ανάλογα το γούστο)
Μπράντι: 2 κουταλάκι τσαγιού

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το κέτσαπ, τη γούστερ σος, το καγιέν, το ταμπάσκο, το μπράντι και 1 κουταλάκι τσαγιού χυμό λεμονιού. Δοκιμάζετε και αν θέλετε προσθέτετε περισσότερο λεμόνι ή πιπέρι.
2. Ρίχνετε από 1 κουταλιά σάλτσα σε 4 ποτήρια. Μοιράζετε από πάνω το μαρούλι.
3. Κόβετε στη μέση τα αβοκάντο, βγάζετε το κουκούτσι και τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τα χαράζετε σε τετράγωνα και τα βγάζετε με ένα κουτάλι από την φλούδα τους. Τα μοιράζετε στα ποτήρια.
4. Από πάνω μοιράζετε τις γαρίδες. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: