Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό στη γάστρα

 


Υλικά συνταγής:
Κομμένο μερίδες χοιρινό: 1500 γρ. (μπούτι ή σπάλα, χωρίς κόκαλο)
Πατάτες: 6 μέτριες
Καρότα: 6 μέτρια
Κρεμμύδια: 6 μέτρια
Σκόρδο: 3 - 4 σκελίδες
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Λευκό ξηρό κρασί: 1 κούπα
Τριμμένη Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο: από 3 - 4 κλαδάκια

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Καθαρίζετε και χοντροκόβετε τις πατάτες και τα λαχανικά. Καθαρίζετε το σκόρδο.
2. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Σε σωτέζα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το βάζετε στη γάστρα.
3. Στο λάδι που ροδίσατε το κρέας ρίχνετε τα λαχανικά, να ροδίσουν κι αυτά ελαφρά. Προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε μισό λεπτό ακόμη. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για ένα λεπτό.
4. Αδειάζετε το λαχανικά, μαζί με όλα τα υγρά τους στην γάστρα. Προσθέτετε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για 2 περίπου ώρες.
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: