Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό τσιγαριαστό

 


Υλικά συνταγής:
Κομμένη μπουκίτσες χοιρινή σπάλα: 1800 - 2000 γρ.
Νερό: 3 κούπες
Χυμό πορτοκαλιού: 1/2 κούπα
Ξύσμα: από 1 πορτοκάλι
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουταλιά σούπας
Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Καθαρισμένο σκόρδο: 8 σκελίδες
Δάφνη: 3 φύλλα
Ρίγανη: 2 κουταλάκια τσαγιού
Αλάτι: 2 1/2 κουταλάκια τσαγιού

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα, όλα μαζί τα υλικά, σε δυνατή φωτιά, να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας, 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί το ξαφρίζετε.
2. Όταν μαλακώσει το κρέας, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και δυναμώνετε την φωτιά, να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
3. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, βγάζετε τα φύλλα δάφνης και αδειάζετε το φαγητό σε ταψί. Ψήνετε για 20 - 30 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά το κρέας.
4. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό. Ταιριάζει με ρύζι και πατατούλες βραστές ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: