Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σοκολάτα βιενουά

 

Υλικά συνταγής:
Γάλα: 4 κούπες
Σκόνη κακάο: 4 κουταλιές σούπας (κοσκινισμένο)
Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας(για μέτρια σοκολάτα)
Σοκολάτα κουβερτούρα: 100 γρ.
Ζάχαρη άχνη: 1 κουταλιά σούπας
Κρέμα γάλακτος: 200 ml
Τρούφα σοκολάτας: λίγη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Βάζετε το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύτε να λιώσει η ζάχαρη και να αναμιχθεί το κακάο. Αφήνετε στη φωτιά να κάψει (αλλά να μην βράσει).
2. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Σπάτε σε κομμάτια την σοκολάτα και την ρίχνετε στο καυτό γάλα. Αφήνετε λίγα λεπτά να λιώσει η σοκολάτα.
3. Εν το μεταξύ χτυπάτε με μιξεράκι την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνουν σαντιγί.
4. Ανακατεύετε το γάλα με την σοκολάτα, να αναμιχθούν. Μοιράζετε σε 4 κούπες. Από πάνω μοιράζετε την σαντιγί. Πασπαλίζετε με την τρούφα (ή με κακάο ή κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα) και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: