Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ταρτάκια

 


Υλικά για τα ταρτάκια:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 230 γρ.
Άχνη ζάχαρη: 70 γρ.
Βανίλια: 2 κάψουλες
Αλεύρι: 210 γρ.
Κορν φλάουρ: 30 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
Τυρί κρέμα: 230 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (397 γρ.)
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι
Χυμό λεμονιού: από 1/2 λεμόνι
Βανίλια: 2 κάψουλες
Κομμένα φέτες φρούτα: της αρεσκείας για γαρνίρισμα

Οδηγίες:
1. Χτυπάτε το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Προσθέτετε λίγο - λίγο το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 2 - 3 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, την βανίλια και το αλάτι. Μόλις ενσωματωθούν, σταματάτε το χτύπημα. Βάζετε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
3. Προθερμένετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά 3 ταψάκια για μάφιν των 12 θέσεων το καθένα.
4. Βγάζετε το μείγμα της ζύμης από το ψυγείο και φτιάχνετε μικρά δισκάκια, τα οποία τοποθετείτε στις θήκες των μάφιν. Τα πιέζετε με τα δάχτυλά σας να καλύψουν τα τοιχώματα σε ύψος περίπου 1 - 1,5 εκ. Θα γίνουν συνολικά 32 με 36 ταρτάκια. Βάζετε τα ταψιά για 10 λεπτά στο ψυγείο.
5. Ψήνετε τα ταρτάκια για 18 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή (ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι βοηθά) τα βγάζετε από το ταψί (θέλουν προσοχή γιατί σπάνε εύκολα).
6. Πριν τα σερβίρετε, τα γεμίζετε με την κρέμα και τα γαρνίρετε με τα φρούτα. Τα ταρτάκια μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές κουτί 2 - 3 μέρες χωρίς πρόβλημα, μέχρι να σερβιριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: