Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σαλάμι σοκολάτας

 


Υλικά συνταγής:
Χοντροτριμμένα μπισκότα (πτι μπερ ή άλλα της αρεσκείας σας): 300 γρ.
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 150 γρ.
Κουβερτούρα: 100 γρ.
Ζάχαρη: 100 γρ.
Αυγά: 2 μέτρια
Κονιάκ ή ρούμι: 30 ml

Οδηγίες:
1. Σε μπαιν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα και την αφήνετε κατά μέρος.
2. Σπάτε τα μπισκότα έτσι ώστε να έχετε και τρίμματα, αλλά και μεγαλύτερα κομμάτια.
3. Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα, να αφρίσει το μείγμα. Προσθέτετε στη συνέχεια, ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε να ενσωματωθούν.
4. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε για μισό λεπτά το χτύπημα. Προσθέτετε το ποτό και ανακατεύετε.
5. Αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά, να απορροφηθεί η σοκολάτα. Αδειάζετε το μείγμα πάνω σε λαδόχαρτο και του δίνετε κυλινδρικό σχήμα. Το τυλίγετε και απέξω κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο. Αν χρειάζετε διορθώνετε το σχήμα του και βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες να σφίξει.
6. Ξετυλίγετε το γλυκό, το πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: