Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μαρμελάδα λεμόνι με βανίλια

 


Υλικά συνταγής:
Λεμόνια: 3 μέτρια (αράντιστα)
Νερό: 2,5 κούπας
Ζάχαρη: 2,5 κούπες
Βανίλια: 1 λοβός
Αλάτι: 1 πρέζα

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα λεμόνια και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και αφαιρείτε τα σπόρια.
2. Βάζετε τα λεμόνια και το νερό σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 10 λεπτά. Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα βάζετε σε μη μεταλλικό μπολ (πλαστικό ή κεραμικό ή πυρέξ) , τα σκεπάζετε και τα αφήνετε όλη νύχτα.
3. Την επομένη ξαναβάζετε τα λεμόνια σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι και τα βάζετε στη φωτιά. Κόβετε την βανίλια κατά μήκος, ξύνετε με μαχαίρι τα σποράκια και τα βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το λοβό. Σιγοβράζετε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 105 βαθμούς (περίπου 20 λεπτά). Σε όλο το διάστημα ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει.
4. Κατεβάζετε από την φωτιά, μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνετε και αφήνετε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: