Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πατατόσουπα βελουτέ


 


Υλικά συνταγής:
Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 2 μεγάλα
Βούτυρο: 50 γρ.
Ζωμός κοτόπουλου: 1 λίτρο
Καθαρισμένες και κομμένες κύβους πατάτες: 500 γρ.
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 2 - 3 πρέζες
Φρέσκια κρέμα (Creme fraiche): 6 κουταλιές σούπας
Γάλα: 1 κούπα
Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι: 3 μέτρια

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν καλά, αλλά να μην καφετίσουν, για 15 περίπου λεπτά.
2. Προσθέτετε το ζωμό και τις πατάτες και σιγοβράζετε να μαλακώσουν οι πατάτες, 20 - 25 λεπτά περίπου.
3. Με ραβδομπλέντερ ή σε κανονικό μπλέντερ, λιώνετε και κάνετε κρεμώδη τη σούπα. Προσθέτετε το γάλα, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ξαναβάζετε στη φωτιά, μόλις να πάρει βράση. Σβήνετε τη φωτιά.
4. Σερβίρετε την σούπα πολύ ζεστή με μια κουταλιά creme fraiche και λίγο ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι. Τη συνοδεύτε με φρυγανισμένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: