Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Λαχματζούν
























ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΛΑΧ ΜΑΤΖΟΥΝ


200 γραμ μοσχαρίσιο κιμά. 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη.
2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές.
3 κ. γλυκού μπούκοβο.
Αλάτι
3 κ.σ.πελτέ τομάτας.
ανηθο, μαιντανό.
500γραμ αλεύρι για τη ζύμη




Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπόλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαίντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: