Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Σφυρίδα προβενσάλ
















Υλικά για ένα άτομο

1 φιλέτο σφυρίδας
μισή ντομάτα ξεφλουδισμένη & χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη σε κυβάκια
4-5 κ. του γλυκού ψίχα ψωμιού
3 κ. του γλυκού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ. του γλυκού πουρέ από σκόρδο
2 κ. του γλυκού κίτρινο τυρί, τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, άσπρο & μαύρο πιπέρι
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

για τη σάλτσα:
μισή ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κ. του γλυκού πελτέ σκόρδου
1 κ. του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άσπρο κρασί

για τη γαρνιτούρα:
3 ντοματάκια


Αλατοπιπερώνετε τη σφυρίδα και την τοποθετείτε σ’ένα ταψί. Τοποθετείτε τη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα πάνω από τη σφυρίδα.
Σ’ένα μπολ, ρίχνετε και ανακατεύετε τη ψίχα ψωμιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον πολτό σκόρδου, το τριμμένο τυρί, λίγο ελαιόλαδο
Τοποθετείτε το μείγμα πάνω στη σφυρίδα που τη έχετε βάλει στο ταψί με τη ντομάτα. .
Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο, για περίπου 15 λεπτά.
Σ’ένα ρηχό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν, αλατίζετε και πιπερώνετε (με το άσπρο πιπέρι), αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο ρηχό τηγάνι, ρίχνετε τη άλλη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο & σωτάρετε. Προσθέτετε αλάτι, τον πολτό σκόρδου, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο άσπρο κρασί. Ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε τα σωταρισμένα λαχανικά σ’ένα πιάτο, από πάνω τοποθετείτε τη σφυρίδα που είναι έτοιμη, περιχύνετε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με τα ντοματάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: