Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
800 γραμ ζύμη για φύλλο
Για τη γέμιση:
400 γραμ σκληρή φέτα
1 φλιτζ του καφέ γάλα
4 αβγά
χοντροτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για το άλειμμα του φύλλου
Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τη γέμιση.
Βάζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα για ½ ώρα σε δροσερό μέρος. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αβγά και μόλις περάσει η μισή ώρα τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει. Χωρίζουμε το φύλλο σε δύο ίσα μέρη. Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με κορν φλάουρ. Ανοίγουμε τη πρώτη μπάλα σε φύλλο τόσο μεγάλο που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού μας , τα τοιχώματα και να περισσεύει και λίγο απ’ έξω.
Με προσοχή το βάζουμε μέσα σε καλά λαδωμένο ταψί. Μ ένα πινέλο το λαδώνουμε καλά. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι. Αναδιπλώνουμε το φύλλο να πέσει επάνω στη γέμιση και να την καλύψει για λίγα εκατοστά. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σε τέτοιο μέγεθος που να καλύπτει ίσα-ίσα την πίτα μας. Το τοποθετούμε από πάνω, το σιγυρίζουμε γύρω-γύρω και με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα μας σε δέκα διαφορετικά σημεία.
Χαράζουμε τη πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
Το λαδώνουμε καλά με το υπόλοιπο λάδι. Τη ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά. Τη βγάζουμε την αφήνουμε να χλιαρέψει , τη κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε. Δεν φυλάμε ποτέ τη πίτα στο ψυγείο.
Tips 1.
1 σχόλιο:
!!!!!!!την εχω φτιαξει....ειναι τελεια!!!
Δημοσίευση σχολίου