Συνολικές προβολές σελίδας
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009
Χοιρινή τηγανιά σκορδάτη
Υλικά
700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
8 – 10 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα του σκόρδου
Αλάτι, πιπέρι
2 σφηνάκια τσικουδιά ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
200 ml νερό
2 γεμάτες κουταλιές πάστα πράσινης ελιάς
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε κύβους 2 – 3 εκατοστών. Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε το κρέας και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε για 5 – 7 λεπτά. Σβύνετε με την τσικουδιά και αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε πιατέλα. Ρίχνετε στο τηγάνι το νερό και την πάστα ελιάς. Ανακατεύετε να διαλυθεί η πάστα και βράζετε το μίγμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Περιχύνετε το κρέας με την σάλτσα, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου