Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μπουτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα με σκόρδο και τυρί















Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 20 λεπτά


Υλικά
2 αρνίσια μπούτια, περίπου 2 κιλά συνολικά με το κόκαλο
3 σκελίδες σκόρδο
80 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης ή άλλο σκληρό τυρί από πρόβειο γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι"

οδηγίες

1. Πλύνετε καλά τα μπούτια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Για να χωρέσουν στην κατσαρόλα πείτε στο χασάπη να τα σπάσει σε 2-3 μεριές, χωρίς όμως να χωρίσει τα κομμάτια.
2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπήστε τα σε πολλά μέρη και γεμίστε εναλλάξ με φλοίδες σκόρδο και κομμάτια τυρί.
3. Αλατοπιπερώστε καλά και τσιγαρίστε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας για 1-1,5 ώρα έως ότου ψηθεί και μαλακώσει.
5. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: