Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και ρύζι




















Υλικά για μεσαίο ταψάκι 15 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους

250 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ του καφέ λευκό ξηρό κρασί
λίγο τριμμένο κοκκινοπίπερο
αλάτι, πιπέρι
2 ολόκληρες ντομάτες



Καθαρίστε τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά φλούδια. Εκεί πού τα κρεμμύδια είχαν το γενάκι τους (τριχούλες), χαράξτε τα απαλά σε σχήμα σταυρού.
Βάλτε τα να βράσουν σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια βγάλτε τα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού και πιέζοντας τα ελαφρά αδειάστε τα από το εσωτερικό τους. Τα άδεια πλέον κρεμμύδια βάλτε τα σ’ ένα ταψάκι και αφήστε τα να περιμένουν.
Πάρτε ότι περισσέψει από το εσωτερικό των κρεμμυδιών και κτυπήστε το στο μπλέντερ να γίνει πολτός. Βάλτε τον σ’ ένα τηγανάκι μαζί με το λάδι ρίξτε το μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύτε καλά.
Προσθέστε το ρύζι και αλατοπιπερώστε. Σβήστε με το κρασί και μόλις πάρει βράση το μίγμα ρίξτε τον πελτέ. Ανακατεύτε άλλη μια φορά και τραβήξτε το τηγάνι από την φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει και με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίστε τα κρεμμύδια και ακουμπήστε τα στο ταψάκι.
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και βάλτε τις ανάμεσα από τα κρεμμύδια. Πασπαλίστε με λίγο κοκκινοπίπερο. Προσθέστε στον πάτο του ταψιού λίγο νεράκι (1 φλιτζ τσαγιού).
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 170ο C για μια ώρα τουλάχιστον. Αμέσως μετά αφαιρέστε το κάλυμα και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα.


Σημείωση. Ένα καταπληκτικό φαγητό που θέλει όμως δεξιοτεχνία κατά το άδειασμα των κρεμμυδιών. Μπορείτε να ψιλοκόψετε στην γέμιση και λίγο μαϊντανό ή ακόμα καλύτερα λίγο δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: