Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Χοιρινό πρασοσέλινο


















Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό χοιρινό από μπούτι
4 μεγάλα πράσα καλά καθαρισμένα
1 ματσάκι σέλινο
2 σελινόριζες
3 κρεμμύδια
3-4 κουτ βούτυρο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι


Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια σαν μπουκίτσες. Κόβετε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Ψιλοκόβετε το σέλινο, καθαρίζετε τις σελινόριζες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας καλά. Μόλις ροδίσει προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα χοντροκομμένα πράσα, το ψιλοκομμένο σέλινο και τις σελινόριζες, ανακατεύετε, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα.
Λίγο προτού σερβίρετε περιχύνετε με το λεμόνι


Σημείωση. Σε μια πιο δημιουργική έκδοση της συνταγής μπορείτε να αβγοκόψετε το φαγητό ανακατεύοντας το λεμόνι με 2 χτυπημένα αβγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: