Συνολικές προβολές σελίδας
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009
Μπεσαμέλ
ΥΛΙΚΑ
30γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ λίτρο γάλα
μία πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με παχύ πάτο λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Θα γίνει μια πάστα. Μαγειρέψτε την ανακατεύοντας συνέχεια για 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το γάλα, χωρίς καθόλου να σταματήσετε να ανακατεύετε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία λίγο ακόμη. Όταν φθάσει στο σημείο βρασμού, χαμηλώστε κι άλλο τη θερμοκρασία και σιγοβράστε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου