Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Γαύρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας















Υλικά
1 κιλό γαύρος
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
αλεύρι - αλάτι
ελαιόλαδο

ΣΑΛΤΣΑ
3 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουτί κονσέρβας ντοματάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
λίγο λάδι

οδηγίες
1. Κόβετε τα κεφάλια από τα ψάρια, τα πλένετε και τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.
2. Αλευρώνετε, αλατίζετε και τηγανίζετε με το πιπέρι σε καυτό λάδι.
3. Τοποθετείτε το γαύρο σε ένα πυρέξ.
4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
5. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι και ρίχνετε την ντομάτα και λίγο νερό.
6. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 40'.
7. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στον τηγανισμένο γαύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: