Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κουνέλι με παπαρδέλες













Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό παπαρδέλες ή ταλιατέλες
4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
100 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
18 μικρά κρεμμυδάκια του στιφάδου
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές μουστάρδα γαλλικού τύπου
1 ½ φλιτζ κόκκινο κρασί
2 φλιτζ ζωμό κότας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Λειώνετε τις 3 κουταλιές βουτύρου και σοτάρετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα.
Αλευρώνετε και αλατίζετε το κουνέλι και το τηγανίζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει στο ίδιο τηγάνι που κάνατε το μπέικον. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Βάζετε το μπέικον , τα κρεμμυδάκια και το κουνέλι σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε στο τηγάνι 1 κουταλιά ακόμα αλεύρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε ζωηρά. Ρίχνετε λίγο-λίγο το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς τον ζωμό και αλατοπιπερώνετε. Όταν πάρουν βράση περιχύνετε το μίγμα του κουνελιού.
Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε στους 170ο για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό για να υπάρξει στο τέλος του μαγειρέματος αρκετή σάλτσα στο ταψί.
Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να λειώσει. Τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με το κουνέλι και ανακατεύουμε ελαφρά για να ρουφήξουν τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε αφού ρίξουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: