Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΡΕΒΑΝΊ ΒΕΡΙΩΤΙΚΟ




ΥΛΙΚΑ

4 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ γιαούρτι πρόβειο (δίχως την πέτσα του)
3 κ.γ μπέικιν (κοφτά)
½ κ.γ σόδα, μια πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη

Τα αυγά και το γιαούρτι θα πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν και κοσκινίζουμε.
Ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη, να αφρατέψουν για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε να ανακατευτούν καλά για 3 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού με λίγο λιωμένο βούτυρο
(μυστικό της γιαγιάς για να γίνεται σωστά το σιρόπιασμα), τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μια ξύλινη φουρκέτα και σιροπιάζουμε.
Σιρόπι

4,5 ποτήρια ζάχαρη
½ ποτήρι γλυκόζη
5 ποτήρια νερό
φλούδα ενός λεμονιού

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου, από το σημείο βρασμού.
Πριν σιροπιάσουμε το γλυκό, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ησυχάσει.
Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά, φροντίζοντας να πάει σιρόπι παντού.
Αφήνουμε 1-2 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι.
Κόβουμε το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: