Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Παγωτό καραμέλα

Custom image



Υλικά:
Γάλα: 3 κούπες
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Σκόνη γάλα: 1/2 κούπα
Σιρόπι γλυκόζης: 2 κουταλιές
Βανίλιες: 2 φακελάκια
Αλάτι: 1 πρέζα
Σιρόπι καραμέλα και καραμελωμένα φουντούκια: λίγα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάζετε τη ζάχαρη και τη βάζετε στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Μόλις η καραμέλα πάρει γλυκό καστανό χρώμα, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε πάνω στη φωτιά, μέχρι η καραμέλα να ξαναλιώσει.
2. Προσθέτετε το γάλα σε σκόνη, τη γλυκόζη και το αλάτι. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια.
3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά και το βάζετε στο ψυγείο να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του.
4. Βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί. Όταν σφίξει, το μεταφέρετε σε κατάλληλο σκεύος και το φυλάτε στην κατάψυξη.
5. Σερβίρετε το παγωτό σκέτο ή με σιρόπι καραμέλα, χοντροσπασμένα καραμελωμένα φουντούκια, σαντιγί κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: