Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα Μήλου



Υλικά για 6 - 8 μερίδες
175 γρ ζύμη για τάρτες

85 γρ ζάχαρη άχνη25 g (1 oz) αλεύρι
4 μεγάλα μήλα
χυμός  1 / 2 λεμονιού (προαιρετικά)
85 γρ καφέ ζάχαρη
300 ml  κρέμα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, για την  διακοσμήση


Προετοιμασία

Απλώνουμε  σε ένα ρηχό ταψάκι  23 εκατοστων την ζύμη τάρτας και την βάζουμε σε φούρνο που έχουμε Προ-θερμάνει στους 190 ° C
Καθαρίζουμε τα  μήλα, τα κόβουμε σε λέπτες φέτες . Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Βάλτε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου στο μπολ και και καλλυψτε τις  με το  αλεύρι και την  ζάχαρη. Αφαιρέστε τις φέτες μήλου από το  μείγμα,αφαιρέστε το επιπλέον αλευρι  περίσσευμα, και τοποθετειστε τις στην προψημένη ζύμη τάρτας.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι οι φέτες μήλου να αρχίσουν να γίνοντς ζουμερες.

Αφαιρέστε την τάρτα από το φούρνο και πασπαλίστε  με την περισσότερη από τα μαύρη έπειτα  ρίξτε την κρέμα πάνω από τα μήλα.

Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη και βάλτε την τάρτα πίσω στο φούρνο  για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα, προσέχοντας τις άκρες της ζύμης καλύπτοντας τες αν χρειαστεί  με αλουμινόχαρτο για να μη αρπάξουν

Αφαιρέστε την τάρτα από το φούρνο και πασπαλίστε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, μόνη της ή με παγωτό βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: