Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γλυκό καρπούζι




1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό μέλι καλό
3 χαρτάκια βανίλιας
3 κουταλιές σούπας άσβεστη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.

Αγοράζετε ένα πολύ χονδρόφλουδο καρπούζι κα’ι άφού αφαιρέσετε τό εσωτερικό, πού τρώγεται, τό καθαρίζετε ώστε νά φύγη όλη ή πράσινη φλούδα κα’ι νά μείνη μόνον τό άσπρο του μέρος. Τό κόβετε σέ τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Σέ πήλινη λεκάνη, βάζετε 10 ποτήρια νερό και μέσα σ’ αυτό ρίχνετε τόν άσβεστη. Ανακατεύετε νά γίνη ένα γαλάκτωμα και βάζετε μέσα τό καρπούζι. Τό αφήνετε νά σταθή μία ώρα περίπου κα’ι κατόπιν τό βγάζετε, τό ξεπλένετε σέ άφθονο νερό και τό απλώνετε ένα-ένα κομμάτι επάνω σέ πετσέτα νά στράγγιση. Βάζετε τή ζάχαρη μέ τό νερό κα’ι τό μέλι νά βράσουν. Τήν ξαφρίζετε μέ τρυπητή κουτάλα κα’ι αφήνετε νά δέση καλά. Κατεβάζετε άπό τή φωτιά νά κρυώση τό σιρόπι. Ρίχνετε μέσα τό καρπούζι, ξαναβάζετε στή φωτιά και αφήνετε τό γλυκό νά βράση και νά δέση κανονικά (βλέπε γενικές οδηγίες). Κατεβάζετε, προσθέτετε τις βανίλιες κα’ι άφού κρυώση, σερβίρετε σέ βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: