Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τιραμισού





















Υλικά


* 1½ κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ

* 1¼ φλυτζάνι βραστό νερό

* 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

* 1 φλυτζάνι κρασί μαυροδάφνη

* ¼ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη

* 300 γρ. κρέμα γάλακτος

* 500 γρ. ανάλατη μυζήθρα

* 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη




Προετοιμασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον καφέ για να διαλυθεί.

Προσθέτουμε 2/3 του φλυτζανιού μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα βάζουμε σε μία στρώση στον πάτο ενός βαθιού γυάλινου σκεύους.

Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα και προσθέτουμε τη μυζήθρα και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας καλά.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στα μπισκότα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο μίγμα καφέ - κρασιού και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.

Μπορούμε να διακοσμίσουμε το τιραμισού με φράουλες ή την υπόλοιπη κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: