Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Καταΐφι γιαννιώτικο





















3 φλυτζάνια άμυγδαλόψιχα
1 φλυτζάνι βούτυρο ή βιτάμ
1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κιλού φύλλο καταϊφιοϋ
12 φύλλα μπακλαβά.
Γ ιά τ ό σιρόπι:
4 φλυτζάνια ζάχαρη
3/4 φλυτζανιοϋ γλυκόζη
3 φλυτζάνια νερό.

Ασπρίζετε τά αμύγδαλα και τά χονδροκοπανίζετε. Τά ανακατεύετε μέ τή ζάχαρη κα’ι τήν κανέλλα. Παίρνετε μέτριο ταψί, τό βουτυρώνετε καϊ στρώνετε 6-7 φύλλα μπακλαβά, βουτυρώνοντας καθένα άπό αυτά. Μοιράζετε τό φύλλο τού καταϊφιού σέ 2 κα’ι στρώνετε τό μισό επάνω στά φύλλα τοϋ μπακλαβά, ένώ τό ανοίγετε λίγο μέ τά δάχτυλα. Τό ραντίζετε μέ βούτυρο κα’ι απλώνετε στην επιφάνεια του τήν άμυγδαλόψιχα. Στρώνετε τό άλλο μισό κατάίφι και τό ραντίζετε μέ βούτυρο. Διπλώνετε πρός τά μέσα τά εξέχοντα φύλλα τού μπακλαβά, τά βουτυρώνετε καϊ επιθέτετε τά υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ένα-ένα χωριστά. Μέ μυτερό μαχαιράκι κόβετε γύρω-γύρω τά φύλλα, χαράζετε σέ μπακλαβωτά ή τετράγωνα τεμάχια, ραντίζετε μέ λίγο νερό κα’ι ψήνετε σέ μέτριο φοϋρνο έπ’ι 3/4 -1 ώρα. Στό μεταξύ βράζετε τή ζάχαρη μέ τό νερό κα’ι τή γλυκόζη 8 λεπτά περίπου κα’ι όταν βγή τό καταΐφι τό περιλούετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: