Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τούρτα ανανά

Custom image



Υλικά:
Μπισκότα σαβαγιάρ: 350 γρ.
Κονσέρβα ανανάς: 2 μικρές κονσέρβες
Κρέμα γάλακτος: 500 ml
Στραγγιστό γιαούρτι: 500 γρ.
Ζελατίνη: 6 φύλλα
Εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι
Άχνη ζάχαρη: 120 γρ.
Λευκό ρούμι: 2 κουταλιές (προαιρετικά)
Χοντροσπασμένα φουντούκια: 1/2 κούπα

Οδηγίες:

1. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και την αφήνετε 10 λεπτά να μουλιάσει. Στραγγίζετε την κομπόστα ανανά και κρατάτε το σιρόπι. Κρατάτε 2 - 3 κουταλιές από το σιρόπι και στο υπόλοιπο προσθέτετε το ρούμι.
2. Ζεσταίνετε τις 2 - 3 κουταλιές σιρόπι που κρατήσατε. Στραγγίζετε και στύβετε την ζελατίνη και την λιώνετε στο ζεστό σιρόπι. Την κρατάτε κατά μέρος.
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτοντας την βανίλια και την ζάχαρη. Προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε σιγά - σιγά και το σιρόπι με την ζελατίνη. Ψιλοκόβετε τα 2/3 του ανανά και τα προσθέτετε κι αυτά στην κρέμα.
4. Βουτάτε ένα ένα τα μισά μπισκότα στο σιρόπι και τα στρώνετε σε ταψί ή σε πιατέλα με σούστα (25Χ35 εκ. περίπου). Από πάνω απλώνετε τη μισή κρέμα. Συνεχίζετε, βουτώντας τα υπόλοιπα μπισκότα στο σιρόπι και τα στρώνετε πάνω από την κρέμα. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμείτε με τον ανανά που κρατήσατε και με τα φουντούκια.
5. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: