Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κρέμα σοκολάτας

Custom image



Υλικά:
Ζάχαρη: 150 γρ.
Κορν φλάουρ: 30 γρ.
Σκόνη κακάο: 30 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Κρέμα γάλακτος: 120 ml
Αυγά: 4 μεγάλα, μόνο οι κρόκοι
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα: 120 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας: 2 κουταλάκια
Βούτυρο: 1 κουταλιά

Οδηγίες:

1. Ανακατεύετε μαζί σε ανοξείδωτο μπολ, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτετε και ταυτόχρονα ανακατεύετε μισή κούπα από το γάλα, να πάρετε ένα παχύ χυλό. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάτε να ενσωματωθούν. Τα αφήνετε κατά μέρος.
2. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε μαζί το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μείγμα πάρει να βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά (προσοχή, γιατί αν βράσει το γάλα θα φουσκώσει και θα χυθεί από την κατσαρόλα). Σιγά - σιγά, αδειάζετε το καυτό γάλα, μέσα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Μεταφέρετε το μείγμα σε καθαρή κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πυκνώσει η κρέμα (να γίνει σαν μαγιονέζα), αλλά να μην βράσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και το περνάτε από σουρωτήρι, να απομακρύνετε τους σβόλους που ίσως δημιουργήθηκαν.
4. Προσθέτετε την τριμμένη σοκολάτα, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μοιράζετε σε 6 μπολ.
5. Γαρνίρετε κατά το γούστο σας (σαντιγί, ινδοκάρυδο, πορτοκάλι, τρούφα κοκ) και σερβίρετε την κρέμα ζεστή ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: