Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πουτίγκα με τσουρέκι

Custom image


Υλικά για την πουτίγκα:
Κόμμενο κύβους ενός εκ. τσουρέκι ή πανετόνε: 500 γρ.
Αυγά: 8 μεγάλα
Γάλα: 2 1/2 κούπες
Κρέμα γάλακτος: 1 1/2 κούπα
Ζάχαρη: 1 1/4 κούπα
Βούτυρο: λίγο για το ταψί
Υλικά για την κρέμα:
Γάλα: 3/4 κούπας
Κρέμα γάλακτος: 1/2 κούπα
Ζάχαρη: 3 κουταλιές
Κορν φλάουρ: 2 κουταλάκια

Οδηγίες:

1. Βουτυρώνετε ένα ταψί 20 Χ 30 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα τους κύβους του τσουρεκιού.
2. Χτυπάτε μαζί την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το γάλα και την ζάχαρη. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το τσουρέκι και σπρώχνετε απαλά του κύβους μέσα στο υγρό. Αφήνετε να μείνει μισή ώρα, σπρώχνοντας που και που τους κύβους.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε την πουτίγκα για 45 περίπου λεπτά. Την βγάζετε και την αφήνετε να μείνει 10 περίπου λεπτά.
4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: κρατάτε το 1/4 κούπας γάλα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα στη φωτιά, μέχρι να κάψουν, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνετε μέσα το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
5. Κόβετε την πουτίγκα μερίδες, βάζετε σε πιάτο και ρίχνετε από πάνω λίγη κρέμα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: