Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σαρλότ tutti-frutti


10 γρ φύλλα ζελατίνας
1 φλιτζάνι ζεστό χυμό φρούτου ή το σιρόπι μιας κομπόστας
(έβαλα χυμό μάνγκο και σιρόπι από κομπόστα ροδάκινο)

Για τη φυτική σαντιγί της σαρλότ

2 φλιτζάνια κρύο γάλα
2 φακελάκια σκόνη φυτική σαντιγί
1,5-2 φλιτζάνια ροδάκινα κομπόστα σε κυβάκια (καλά σταγγισμένα)


Για το γαρνίρισμα

2 φλιτζάνια κόκκους ροδιού
½ κιλό σαντιγί (από κρέμα γάλακτος ή φυτική)
20 μπισκότα σαβαγιάρ (δάκτυλα κομμένα στη μέση, περίπου 150 γρ)
σιρόπι κομπόστας για να αλείψουμε τα μπισκότα


Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μουσκέψουν για 10 λεπτά, ρίχνοντας τα ένα-ένα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Βράζουμε τους χυμούς ή το νερό.
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στους ζεστούς χυμούς.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά κι αφήνουμε να κρυώσει.
Αν δεν έχουμε βάλει σιρόπι κονσέρβας θα χρειαστούμε λίγη ζάχαρη
(θα βάλετε όση σας αρέσει, αρκεί να μην είναι όμως πολύ γλυκό το αποτέλεσμα).
Όταν το μίγμα ζελατίνας-χυμού έχει κρυώσει, το ανακατεύουμε με τη σαντιγί.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα και μετά ανακατεύουμε σε αυτό τα κομμάτια κομπόστας.
Βάζουμε σε φόρμα για 6 περίπου ώρες να πήξει.
Για να βγάλουμε τη σαρλότ από την φόρμα, αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια μεγάλη πιατέλα και την καλύπτουμε με μια πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό, καλά στραγγισμένη, ή τη βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.
Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση
(ή και ολόκληρα αν ταιριάζουν στο σχήμα της σαρλότ).
Βουτάμε κάθε μπισκότο σε σιρόπι (από την ίσια του πλευρά).
Αλείφουμε κάθε μπισκότο, από την ίσια του πλευρά, με μια ροζέτα σαντιγί και κολλάμε γύρω-γύρω στην κρύα κρέμα.
Στολίζουμε το κέντρο της σαρλότ με κόκκους ροδιού.
Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί.
Δένουμε με κορδέλα τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλύτερα να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρη, ώστε να δέσουν τα υλικά.

Αντικαθιστούμε τα φρούτα με άλλα της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: