Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Καγιανάς (Χοιρινό Παστό)




Υλικά:
  • 2/3 της κούπας καλαματιανό ή μανιάτικο λάδι
  • 6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ½ κιλό παστό κομμένο σε λεπτές φετούλες ή κομματάκια και ξεπλυμένο από το αλάτι
  • 8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σιγοβράζουμε στο λάδι μέχρι να πήξουν, γύρω στα 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το παστό κι σιγοβράζουμε, σκεπασμένα για 10-15 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα αβγά, γυρίζοντας το τηγάνι για να πάνε παντού. Τα αφήνουμε να πήξουν για 3-4 λεπτά. Με μια σπάτουλα ή με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά τελείως, αλλά να μην είναι πολύ στεγνά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: