Υλικά:
1 φλυτζάνι τσαγιού δαμάσκηνα
½ φλυτζάνι τσαγιού μπράντυ
800 γραμ. ψαχνό χοιρινό κρέας από τη σπάλα
400 γραμ. Χοιρινό κρέας
1 κουταλιά σούπας, κοφτή αλάτι
½ κουταλιά τσαγιού πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
200 γραμ. μπέικον
½ φλυτζάνι τσαγιού μπράντυ
800 γραμ. ψαχνό χοιρινό κρέας από τη σπάλα
400 γραμ. Χοιρινό κρέας
1 κουταλιά σούπας, κοφτή αλάτι
½ κουταλιά τσαγιού πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
200 γραμ. μπέικον
Εκτέλεση:
Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύετε μέσα στο μπράντυ. Τους αφαιρείτε τα κουκούτσια.Περνάτε το κρέας και το πάχος δυο φορές από τη μηχανή. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον.
Στρώνετε με το μπέικον μια φόρμα 32 Χ 8 Χ 8, βάζετε μέσα το μίγμα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 1 ½ ώρα περίπου. Αφήνετε το «πατέ» στο ψυγείο αφού κρυώσει ως την επόμενη. Το σερβίρετε κομμένο σε λεπτές φέτες.
Στρώνετε με το μπέικον μια φόρμα 32 Χ 8 Χ 8, βάζετε μέσα το μίγμα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 1 ½ ώρα περίπου. Αφήνετε το «πατέ» στο ψυγείο αφού κρυώσει ως την επόμενη. Το σερβίρετε κομμένο σε λεπτές φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου