Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κόκορας με μακαρονάδα













Υλικά:


• 1 κόκορα γύρω στο 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
αλάτι 
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. μακαρόνια χοντρά Νο 3
πιπέρι φρεσκοτριμμένο





Εκτέλεση:
1.Καψαλίζουμε τις μερίδες του κόκορα, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και ροδίζουμε τον κόκορα.
3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 3'-4' ακόμη.
4. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και κατόπιν λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15'.
5. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
6. Χύνουμε σ' αυτά το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά.
7. Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας από πάνω τις μερίδες του κόκορα.
8. Πασπαλίζουμε με μυζήθρα.



Σημ. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: