Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αρνάκι με μπάμιες















Υλικά
1 μπουτάκι αρνίσιο κομμένο μερίδες
1 κιλό μπάμιες (φρέσκιες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες)
½ φλ. τσαγιού ξύδι
1/3 + 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση
Βάζετε σε ταψί τις μπάμιες, τις αλατίζετε ελαφρά και τις περιχύνετε με το ξύδι. Τις βάζετε για 1 – 2 ώρες στον ήλιο.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε και το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτετ την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και την πάπρικα. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (υπολογίστε ότι θα βράσει ακόμη 7 – 10 λεπτά, μαζί με τις μπάμιες). Όσο βράζει, το προσέχετε να μην στεγνώσει κι αν χρειαστεί προσθέτετε νερό.
Σε άλλο σκεύος, κατά προτίμηση φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και προσθέτετε τις μπάμιες, αφού πρώτα τις στραγγίσετε καλά. Τις σοτάρετε για 3 – 4 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε με προσοχή το κρέας και τη σάλτσα του. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 7 – 10 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε. Αν χρειαστεί κουνάτε όλη την κατσαρόλα.
Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός για να μαγειρευτούν οι μπάμιες, αλλά ταυτόχρονα να κρατάνε ελαφρά. Μπορείτε να τον αυξομειώσετε αναλόγως του γούστου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: