Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
Ατομικά ρολά κοτόπουλου
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μπούτια κοτόπουλου
1 χρωματιστή πιπεριά σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
4 μπαστούνακια καπνιστό τυρί (περίπου 1 Χ 1 Χ 5 εκατοστά)
Αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι θυμάρι ξερό
½ κουταλάκι εστραγκόν ξερό
16 φέτες μπέικον
Λίγο ελαιόλαδο
Για το ζωμό
Τα κόκκαλα από τα μπούτια του κοτόπουλου
Λαχανικά της αρεσκείας μας π.χ. 1 καρότο, 1 πράσο, 2 κλαδιά σέλινο, 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένα
1 φύλλο δάφνη, 1 κλαδί θυμάρι
Επιπλέον
½ φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
Εκτέλεση
Φιλετάρετε τα μπούτια, αφήνοντας το δέρμα πάνω στο κρέας. Βάζετε σε κάθε φιλέτο, αλατοπίπερο, ένα κομμάτι σκόρδο, πιπεριά, τυρί, θυμάρι και εστραγκόν. Τυλίγετε τα φιλέτα σε ρολό.
Κόβετε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε και αλατοπίπερο. Απλώνετε πάνω 4 φέτες μπέικον. Βάζετε πάνω από το μπέικον το ρολό και τυλίγετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες σφιχτά σαν καραμέλα και τα γυρίζετε προς το κέντρο. Τυλίγετε το ρολό με μεμβράνη τροφίμων.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και βράζετε τα ρολά για μισή ώρα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε καμιά ώρα να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ βράζετε σε 1 λίτρο νερό τα κόκαλα με τα λαχανικά μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/3. Σουρώνετε το ζωμό και τον κρατάτε.
Ξετυλίγετε τα ρολά. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζετε ολόγυρα τα ρολά. Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.
Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε το ζωμό και βράζετε μέχρι να πάρετε μια δεμένη σάλτσα. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και κατεβάζετε από τη φωτιά. Περιχύνετε τα ρολά και σερβίρετε.
Ταιριάζουν με ρύζι και πράσινα μπιζέλια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου