Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πηχτή

















Υλικά:

1 κιλό χοιρινό
2 κουταλιές ξύδι
1/2 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
2 κρεμμύδια
3 καρότα
Λίγο σέλινο
2 αυγά βραστά
3 σκελίδες σκόρδο
2 γαρύφαλλα
2 ποτηράκια κρασί
Aλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση:

1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αφήνετε να πάρει βράση
2 Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να βράσει για 2 ώρες περίπου
3 Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μπαχαρικά
4. Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου
5. Βγάζετε το κρέας, σουρώνετε το ζουμί και ξαναβράζετε το κρέας γαι μισή ώρα
5. Αποσύρετε από την φωτιά
6. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνετε το ξύδι και το λεμόνι
7. Σε μία φόρμα στρώνετε τα λαχανικά και τα αυγά στα πλαϊνά
8. Ρίχνετε προσεχτικά το κρέας με το ζουμί
9. Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο και μόλις πήξει την βουτάτε στιγμιαία σε ζεστό νερό και ξεφορμάρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: