Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινό με μήλα

















Υλικά:

2 κιλά χοιρινό από τη σπάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Aλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί (ξηρό)
3 πράσα, κομμένα σε φετάκια
250 γραμ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
πάπρικα, θυμάρι
1 κουταλιά τοματοπολτό
2 μεγάλα ξινόμηλα


Εκτέλεση:

Αφαιρείτε το πάχος και τα κόκαλα από το κρέας και το κόβετε σε μικρές φέτες. Το κοκκινίζετε με 2 κουταλιές βούτυρο και το βάζετε σε γιουβέτσι. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και το βράζετε μερικά λεπτά. Το ρίχνετε στο γιουβέτσι επάνω στο κρέας.
Σοτάρετε με λίγο βούτυρο τα πράσα και τα μανιτάρια ώσπου να μαραθούν. Τα προσθέτετε στο κρέας.
Προσθέτετε επίσης μια κουταλιά σούπας κοφτή, πάπρικα, λίγο θυμάρι, μια κουταλιά τοματοπολτό και 2 κουταλιές σούπας "σόγια σος".
Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα βάζετε επάνω στο κρέας και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Αφήνετε να ψηθούν μαζί, σκεπασμένα, στο φούρνο επί 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: