Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
Μοσχάρι κεμπάπ σε φύλλο με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
1κ μοσχάρι( ή ότι άλλο κρέας θέλουμε) κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
11|2 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 5-6 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
1|2 ποτήρι κρασί
1-2 ξυλάκια κανέλλα
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
500γρ φύλλο χωριάτικο
1κ γιαούρτι στραγγιστό
300γρ κεφαλογραβιέρα σε ράβδους
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε σε λάδι το κρέας με τα κρεμμύδια. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την πιπεριά, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Παίρνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε 4 κομμάτια (σταυρωτά)
Βάζουμε λίγο κρέας, λίγο μαϊντανό και 1 ράβδο τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση.
Μόλις τυλίξουμε όλα τα φύλλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα ρολά.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Χτυπάμε το γιαούρτι με λίγο γάλα για να γίνει πιο ρευστό.
Τοποθετούμε τα ρολά κυκλικά σε πιατέλα. Ρίχνουμε πάνω σε κάθε ρολό μια κουταλιά γιαούρτι και τη σάλτσα που κρατήσαμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου